back to top

FUP: ĐUGUMU 13, A MUŠIĆU ŠEST I PO GODINA ZATVORA ZBOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA

FUP: ĐUGUMU 13, A MUŠIĆU ŠEST I PO GODINA ZATVORA ZBOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA

Radi se o predmetu „Hum“, koji su službenici Federalne uprave policije (FUP) provodili u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Hercegovačko-neretvanskog kantona u kojem je krajem 2022. godine lišena slobode kriminalna grupa kojom je rukovodio Sado Đugum.

Inače, u ovom predmetu do sada su izrečene kazne od ukupno 19 godina zatvora članovima ove kriminalne grupe.

Također, danas je Kantonalni sud u Širokom Brijegu, izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od šest godina i šest mjeseci Midhatu Mušiću za krivično djelo organizirani kriminal u vezi sa razbojništvom, a kao članu kriminalne grupe koja je izvršila razbojništvo u automat-klubu u Ljubuškom.

Radi se o predmetu koji su provodili pripadnici Federalne uprave policije u saradnji s MUP-om Zapadnohercegovačkog kantona i Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona, gdje je i ova kriminalna grupa osuđena na jedinstvenu zatvorsku kaznu od ukupno 12 godina.

Federalna uprava policije će i dalje nastaviti sa profesionalnim i beskompromisnim rasvjetljavanjem najtežih krivičnih djela u vezi sa organiziranim kriminalom, saopćeno je iz ove policijske agencije.

(Fena)

The post FUP: ĐUGUMU 13, A MUŠIĆU ŠEST I PO GODINA ZATVORA ZBOG ORGANIZIRANOG KRIMINALA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima