back to top

ITALIJANSKE KREMPITE Korice koje krckaju, fil se topi, a između piškote umočene u rum 

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
24 piškota
2 kesice pudinga od vanile (bez kuvanja)
500 ml mlijeka
250 ml slatke pavlake
100 ml vode
100 ml likera ili ruma
3 kašičice šećera
šećera u prahu

Priprema:

Lisnato tijesto razvucite malo, pa isjecite po širini na 2 jednaka djela. Izbockajte viljuškom, pa premažite vodom i pospite šećerom. Stavite na pleh (sa razmakom) obložen pek papirom i pecite u zagrijanoj rerni na 190°C oko 15 minuta. Umutite puding sa mlijekom, pa mu dodajte umućenu slatku pavlaku i lagano sjedinite. U tanjiru pomiješajte vodu sa šećerom i rumom. Jednu polovinu lisntatog tijesta bogato premažite filom, pa poređajte piškote koje ste umočili u alkohol. Premažite filom, pa poredajte još jedan red piškota umočenih u alkohol. Opet premažite filom, sada sa svih strana i preko lijepo pritisnite drugu polovinu lisntatog tijesta. Poklopite i stavite u frižider na 3 sata ili preko noći. Pospite šećerom u prahu i isjecite na kocke, pa služite.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima