back to top

Kako su mještani zbog “seoske prodavnice” primijetili promjenu u ponašanju osumnjičenog

Kako su mještani zbog “seoske prodavnice” primijetili promjenu u ponašanju osumnjičenog

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić (2) iz Banjskog Polja kod Bora u temelju je potresao regiju. Čitava Evropa podigla se na noge kako bi pronašla nestalo dijete, a istraga je išla čak do Beča. Dok je javnost strijepila o ishodu potrage, dvojica muškaraca, Srđan Janković i Dejan Dragijević, koji su priznali ubistvo, malenu Danku i njeno telo sakrili, ponašali su se potpuno normalno, kao da nisu učinili tako gnusno djelo. Na isti način su se ponašali i otac i brat uhapšenog Dragijevića, koje je policija u subotu ujutru privela zbog sumnje da su mu pomogli da sakrije tijelo.

Prema dosadašnjim informacijama, osumnjičeni su u trenutku nesreće upravljali službenim vozilom. Nakon što su Danku udarili kolima, njeno tijelo su stavili u automobil, potom je usmrtili, a tijelo sakrili.

Kako su mediji prenijeli, na automobilu, kojim su upravljali Srđan Jovanović i Dejan Dragijević, otkriveni su tragovi DNK koji su pokazali prisutvo krvi na vozilu, koja navodno pripada djetetu koje nije imalo ni dvije godine. Ono što je sve zaprepastilo jeste hladnokrvnost osumnjičenih za zločin, piše Nova.rs.

Jedan od njih dvojice čak je učestvovao i u potrazi za Dankom Ilić. Upravo ovaj detalje otkrio je srbijanski ministar policije Bratislav Gašić na konferenciji za medije povodom smrti djevojčice.

Kako su mještani zbog “seoske prodavnice” primijetili promjenu u ponašanju osumnjičenog
N1

Pričao sa novinarima, pravio se da ništa ne zna

O njihovom ponašanju za medije su govorili njihovi rođaci, ali i poznanici, a svi su tvrdili jedno – da su se prethodnih dana ponašali kao da se ništa nije dogodilo. Na isti način se prema ovim stravičnim informacijama ponašao Radoslav Dragijević, otac osumnjičenog Dejana, koji je ranije za beogradske medije ispričao da mu sin nije djelovao čudno posljednjih dana.

„Dejan nije bio zbunjen, bio je normalan sve ovo vrijeme, živimo u istoj kući, ali ne provodimo mnogo vremena zajedno. On izađe ujutru, a dođe uvečer ne znam više ništa o ovome dok ga ne vidim“, rekao je otac za beogradske medije.

On je objasnio da drugog osumnjičenog ne poznaje lično, a da se njegov sin i drugi osumnjičeni znaju sa posla.

Ipak, ispostavit će se da policija ne vjeruje u ovu priču Dejanovog oca. Naime, on i Dejanov brat Dalibor Dragijević uhapšeni su zbog sumnje da su počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela.

„Zbog postojanja osnova sumnje da su najvjerovatnije 28. marta ove godine počinili krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela, R. D. i D. D. određeno je zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru“, saopštila je policija u subotu ujutru.

„Nismo primijetili ništa drugačije nego inače“

Mještani sela Zlot sa kojima su razgovarali novinari Nova.rs ispričali su da su osumnjičenog Dejana viđali ovih dana i da je sve djelovalo najnormalnije.

„Nije odavao utisak da je zabrinut, nismo primijetili ništa drugačije nego inače. Ni na kraj pameti nam nije palo da može ovako nešto da učini, čak i da je slučajno udario dijete, zar nije osnovna stvar da joj pomogne i da je odveze u hitnu pomoć. Ne možemo da shvatimo kakav je to čovjek“, rekli su mještani.

Ipak, mještani susjednog sela Luka ispričali su da su primijetili promjenu ponašanja kod osumnjičenog Jankovića nakon što je nestala djevojčica. Kako su ispričali, Janković je bio zatvorenija osoba, ali da ga posljednjih dana nisu sretali.

„Kada je počela potraga za nestalim djetetom taj čovjek se nije pojavljivao nigdje. On je redovno boravio ispred seoske prodavnice, ali se posljednjih 10 dana nije viđao ni tu. Prvo smo mislili da je otputovao negdje, ali smo ga jednog jutra vidjeli da je otišao na posao“, rekle su komšije.

Podsjetimo, potraga za djevojčicom Dankom Ilić pokrenuta je 26. marta nakon što je njena majka prijavila da je nestala sa imanja u Banjskom polju.

Uslijedila je opsežna potraga terena, policija je obavila razgovor sa svjedocima, a kada se pojavio snimak iz Beča na kom se našla djevojčica koja podsjeća na Danku, potraga je proširena i na Austriju.

Austrijska policija saopštila je da je utvrđeno da dijete sa tog snimka nije Danka Ilić. Dan kasnije, Vučić je saopštio da je djevojčica ubijena, da su dvije osobe privedene i da su priznale zločin.

pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima