
Sastojci:
- 1 jaje
- 1/2 čaše jogurta
- 1/2 čaše mlijeka
- 1 kašika ulja
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 300 g brašna
- 1/2 kocke kvasca
Nadjev:
- 100 g sira
Priprema:
U mlako mlijeko dodati šećer, kašičicu brašna i kvasac i ostaviti nekoliko minuta. Kad počnu da se stvaraju mjehurići, dodati jaje, ulje i jogurt i izmiješati. Dodati brašno i so i umijesiti meko tijesto. Ostaviti da raste 45 minuta. Rastanjiti oklagijom na debljinu od oko 1 cm. Sjeći na pravougaunike i dužinom duže ivice stavljati izgnječen sir. Svaki pravougaonik urolati i blago pritisnuti ivice tijesta da sir ne iscuri. Ostaviti da odstoje oko 15 minuta i pržiti u vrelom dubljem ulju dok ne dobiju smeđu boju sa obe strane.
BONUS VIDEO:
NAJBOLJE PIROŠKE SA SIROM Ukusne, mekane i vazdušaste, niko ne može da im odoli Aloonline.ba.