back to top

Nubia Flip, novi flip smartfon kompanije, od 9. aprila na evropskom tržištu!

Nubia je bila prilično aktivna na ovogodišnjem Mobile World Congressu, koji se održao u februaru. No, bez obzira na veliki angažman, mnogi uređaji koje je kineska kompanija predstavila na sajmu još uvijek nisu pušteni na tržište. Međutim, kako stvari stoje, to bi se uskoro trebalo promijeniti.

Prvi sklopivi telefon kompanije, Flip, konačno dolazi na evropska tržišta, skoro dva mjeseca nakon što je predstavljen na ovogodišnjem MWC-u. Nubia je nedavno objavila da će Flip biti dostupan za kupovinu u Evropi od 9. aprila.

Uređaj je reklamiran sa vlastitim online Nubia Flip. Odlaskom na sajt zainteresovani kupci su mogli da ostvare popust od 15 evra na kupovinu uređaja. Proizvođač telefona čak nudi kupcima priliku da osvoje besplatni Nubia Flip ako se odluče za primanje njegovih biltena i promocija putem e-pošte.

Što se tiče cijene, Nubia Flip će vjerovatno biti jedan od najpristupačnijih sklopivih uređaja koji će se pojaviti na tržištu. Očekuje se da će početna cijena uređaja biti 600 eura, ovisno o dodatnim specifikacijama, kao što su kapacitet memorije i količina RAM-a.

nubia flip

Šta je sa specifikacijama?

Samo da vas podsjetimo, Nubija 5G sklopivi pametni telefon dolazi sa ekranom od 6,9 inča sa brzinom osvježavanja od 120 Hz. Ekran se može saviti na pola oko veoma izdržljive šarke. Osim toga, uređaj će doći sa glavnom kamerom od 50 megapiksela i senzorom dubine od 2 megapiksela, koji će se nalaziti na poleđini. Tu će biti i vrlo pristojna baterija, kapaciteta 4300 mAh, sa 33W mogućnosti brzog punjenja, što nije ništa revolucionarno, pogotovo ne za današnje sklopive pametne telefone na tržištu, ali je prihvatljivo. Ovo prihvatanje dolazi s obzirom na činjenicu da će Nubia sklopivi pametni telefon biti pristupačnije rješenje u odnosu na konkurenciju.

Pametni telefon će imati i sekundarnu kameru od 16 megapiksela, pored sekundarnog, okruglog OLED ekrana od 1,43 inča. Ono što je takođe važno napomenuti je da Nubia Flip pokreće Qualcommov Snapdragon 7 Gen 1 procesor, koji će biti uparen sa 6 GB RAM-a i 128 GB prostora za skladištenje. Iz priloga se jasno vidi da Nubia Flip neće biti sklopivi pametni telefon na nivou vodećeg modela, ali to nije bio cilj kompanije. Više detalja o ovom zanimljivom pametnom telefonu saznaćemo za otprilike nedelju dana, kada bi se Nubia Flip trebao pojaviti na evropskom tržištu.

 

Napisao: Alan Milić

Post Nubia Flip, novi flip smartfon kompanije, od 9. aprila na evropskom tržištu! prvi put se pojavio na PC CHIP-u.
pcchip.hr

sit.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima