back to top

OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO RIJEŠITI SVE! Novi detalji istrage u slučaju Danke Ilić

OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO RIJEŠITI SVE! Novi detalji istrage u slučaju Danke Ilić

Prošlo je dva i po mjeseca otkako su stotine policajaca, žandarma i vatrogasaca započeli potragu za dvogodišnjom Dankom Ilić u okolini Bora, zbog čijeg ubistva su uhapšeni radnici JKP “Vodovod” Srđan Janković i Dejan Dragijević. Jedini trag koji se još uvijek čeka jeste analiza DNK sa dlake koja je pronađena u službenom vozilu osumnjičenih.

Veliki dio terena u Boru, ali i u okolnim mjestima, je pretražen i zasad nijedan trag ne ukazuje na to gdje se tijelo djeteta nalazi.

Svi sakupljeni podaci, kao i potencijalni materijalni dokazi poput alata pronađenog u kući osumnjičenih i drugih predmeta na terenu, poslati su na analizu kako bi policija stigla do novih saznanja o lokaciji tijela Danke Ilić.

“Iz službenog vozila JKP „Vodovod“, za koje se sumnja da su Dejan Dragojević i Srđan Janković koristili za izvršenje krivičnog djela, vještačeno je preko 500 tragova. Trenutno se čeka analiza sa Biološkog fakulteta, tačnije analiza dlake kose, ali je problem što nema korijen koji je od ključne važnosti za potvrđivanje DNK”, rekao je sagovornik iz tužilaštva.

Prema njegovim riječima, postoji mogućnost da će uskoro biti ponovno ispitani određeni svjedoci, kao i jedan od osumnjičenih.

“Vjerovatno će biti ponovo ispitana dva, tri svjedoka, kao i osumnjičeni Srđan Janković jer tužilac koji vodi istragu ima dodatna pitanja. Potraga za tijelom djeteta se nastavlja kada se pojave nove informacije, obično kao rezultat lokalnih glasina koje se pokažu kao neistinite”, navodi izvor.

Prema zakonu, tužilaštvo i policija imaju rok od šest mjeseci od hapšenja da dokažu sumnju koju imaju, što znači da im je ostalo nešto više od tri mjeseca u ovom slučaju. U suprotnom, osumnjičeni Dragijević i Janković će biti pušteni da se brane sa slobode.

Unutar tog zakonskog roka, osumnjičeni mogu biti zadržani u pritvoru najduže dok se ne podigne optužnica, pri čemu se moraju prikupiti dokazi koji ukazuju na njihovu krivicu.

Podsjetimo, radnici JKP „Vodovod“ Janković i Dragijević su, prema priznanju Dragijevića, uhapšeni jer su udarili pri službenom automobilu i ubili djevojčicu Danku, a zatim je bacili na divlju deponiju, prema sumnjama. Do danas tijelo djeteta nije pronađeno.

Objava OVO JE DOKAZ KOJI BI MOGAO DA RIJEŠI SVE! Novi detalji istrage u slučaju Danke Ilić pojavila se prvi puta na PressMedia.

Izvor: ( pressmediabih.com / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima