Podignuta optužnica protiv Dragana Petrića i LIMPRODUKT-a za poreznu utaju oko milion KM 

Tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH podigao je optužnicu protiv Dragana Petrića, rođenog 1961. godine u Sarajevu, državljanina BiH i Republike Hrvatske, i pravnog lica „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo.

Optuženi se terete da su od 01.01.2016. do 31.05.2018. godine, Dragan Petrić, u svojstvu direktora i lica ovlaštenog za zastupanje pravnog lica „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo, s ciljem izbjegavanja plaćanja davanja propisanih poreskim zakonodavstvom BiH, u svrhu ostvarivanja protivpravne imovinske koristi, nije obračunao niti evidentirao u poslovnim knjigama ostvareni promet u iznosu od od 5.840.267,10 KM, niti prikazao pripadajući izlazni PDV u iznosu od 992.845 KM, za koji iznos je oštetio budžet BiH.

Pravno lice „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo se tereti da je, kao pravnu lice, raspolagalo protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u svom redovnom poslovanju.

Optuženi se terete da su počinili Dragan Petrić  krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 4. u vezi stava 1. KZ-a BiH, a pravno lice „LIMPRODUKT“ d.o.o. Kreševo krivično djelo porezne utaje ili prevare iz člana 210. stav 4. u vezi stava 1. Krivičnog zakona BiH, u vezi sa članom 124. tačka c) istog Zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH. 

Podignuta optužnica protiv Dragana Petrića i LIMPRODUKT-a za poreznu utaju oko milion KM  Dnevni.ba.

dnevni.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima