SLUČAJ IZ SARAJEVA: 38-GODIŠNJAK VOZIO BEZ DOZVOLE I SA 20.500 KM NEPLAĆENIH KAZNI

SLUČAJ IZ SARAJEVA: 38-GODIŠNJAK VOZIO BEZ DOZVOLE I SA 20.500 KM NEPLAĆENIH KAZNI

Prema informacijama iz zvaničnog saopćenja MUP-a KS, prilikom vršenja redovnih aktivnosti policijski službenici PU Novi Grad su identifikovali 38-godišnjeg V.R.

Utvrđeno je da je riječ o višestrukom povratniku u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja i tom prilikom je oduzeto vozilo kojim je upravljao, a koji je u vlasništvu druge osobe.

  • Dana 20.11.2023. godine u 03:30 sati u ulici Milana Preloga, općina Novi Grad Sarajevo, policijski službenici PU Novi Grad su kontrolisali motorno vozilo ‘Citroen’, vlasništvo N.J., a kojim je upravljao V.R., rođen 1985. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen,
  • Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani upravlja vozilom bez položenog vozačkog ispita, a u registru novčanih kazni ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 20.490,00 KM te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja. Od 38-godišnjaka je privremeno oduzeto predmetno vozilo i deponovano na Depou za privremeno oduzeta vozila u Reljevu – saopćeno je iz MUP-a KS.

Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj.

The post SLUČAJ IZ SARAJEVA: 38-GODIŠNJAK VOZIO BEZ DOZVOLE I SA 20.500 KM NEPLAĆENIH KAZNI first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima