TRI DANA SU ME SILOVALI: JEDINA PREŽIVJELA ŽRTVA ZLOGLASNOG KLANA OTKRILA JEZIVE DETALJE

TRI DANA SU ME SILOVALI: JEDINA PREŽIVJELA ŽRTVA ZLOGLASNOG KLANA OTKRILA JEZIVE DETALJE

On je iznio potresne detalje trodnevnog mučenja iz bunkera.

Oštećeni I. S. je u svom iskazu naveo više muškaraca koji su ga tukli i silovali. Među njima je naveo i okrivljenog saradnika Srđana Lalića.

  • Aleksa Šejić je imao ključeve od sobe u kojoj sam tri dana bio vezan lisicama za krevet. Tamo su me seksualno zlostavljali štapom za bilijar, a Krivi (nadimak jednog od muškaraca koje je I. S. naveo) sve je snimao telefonom – rekao je I. S.

Sudija je na današnjem suđenju odlučila da isključi javnost sa glavnog pretresa dok svjedoči I. S. i postavila mu je nekoliko pitanja, pošto je proširio iskaz dat ranije u tužilaštvu.

Veljko Belivuk se javio da mu postavlja pitanja, međutim advokati su zatražili da se prekine suđenje, pošto je bilo kasno, a kako je okrivljeni iznio mnoge nove činjenice, da bi imali vremena da pripreme eventualna pitanja.

Sudija se složila i prekinula suđenje, koje će biti nastavljeno sutra.

Sudija je postavila nekoliko pitanja. Očekuje se da sutra odbrana i optuženi postavljaju pitanja i da I. S. dopuni iskaz ukoliko bude potrebe.

Takođe, oštećeni I. S. nije sproveden na glavni ulaz iz bezbjednosnih razloga i kako se ne bi susreo sa optuženima.

Klan je optužen da su I. S. tri dana držali u prostorijama stadiona, tukli, mučili i silovali.

I. S. je trebalo da svjedoči prvi, krajem avgusta, ali je zbog odsustva njegove advokatice svjedočenje odloženo.

U međuvremenu, svjedočile su porodice ubijenih mladića – navijača Zvezde Zdravka Radojevića, škaljarca Lazara Vukićevića, navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija, Gorana Mihajlovića, Pink Pantera Milana Ljepoje.

Članovi porodica žrtava Nikole Mitića i Aleksandra Gligorijevića nisu svjedočili, jer sestra Mitića ne živi u Srbiji, dok je otac Gligorijevića zatražio sudu da ga više ne zovu.

U svojim dosadašnjim odbranama vođe klana su osporavale tvrdnje I. S. i na sve načine su pokušavali da ga diskredituju. Pričali su kako je I. S. bio mladić koji je sve vrijeme uzimao novac od navijača, kako je prosio i slično.

Miljković je govorio o silovanju I. S. i iznio gnusne tvrdnje pokušavajući da žrtvu ponizi i diskredituje, pa je za mladića rekao da je manipulativan i da je pitanje koliko mu je za vjerovati.

  • I. S. je dečko koga sam ja na stadionu upoznao. Žickao je od nas po 1.000 dinara (oko 10 eura) da ne bi morao da zadovoljava kamiondžije – rekao je Miljković na suđenju.

Aleksandar Vučeljić, jedan od optuženih, u odbrani je ispričao kako je i on sam često davao novac mladiću.

Par puta sam primijetio I. S. i uvijek mi je gurao neke pare, recimo 50 dinara (oko 0,50 evra) ako je karta 200 (oko dva evra) da uđe na stadion. Uvijek mu je falilo, a ja sam mu davao kartu jer sam radio na kartama. Sljedeći put mi je nudio te zgužvane pare, a ja sam mu davao besplatno. Bio je aktivan, išao na skoro sve utakmice, svi su ga čašćavali. Poslije tih besplatnih karata tražio je po 200 (oko dva evra) ili 300 dinara )oko tri evra) da kupi nešto da jede. Bilo mi ga je žao, vidio sam da stvarno nema da jede. Počeo je da se druži tu, naročito u vrijeme korone i kad nisu utakmice. Najčešće je igrao stoni tenis, žickao je pare, svi su mu pomagali, hranili su ga. Stalno je nosio istu garderobu, osjećao se na znoj i rekao mi je da nema gdje da se kupa, da spava u olupinama automobila ispod Taša – rekao je Vučeljić, negirajući da je učestvovao u otmici.

Vučeljić je demantovao navode o silovanju, rekavši:

  • Taman posla neko silovanje da se desi na stadionu, još među navijačima.

S druge strane, svjedok okrivljeni Srđan Lalić je naveo da su ljudi koji su bili na stadionu tog 9. avgusta, kada se prema optužnici dogodio ovaj jezivi događaj, govorili da će sa I. S. “seksualno opštiti” i natjerati ga na prostituciju, piše Blic.

  • Ne znam šta je stvarno učinjeno, a šta je rečeno u kontekstu šale. Oni su nam tada rekli da su ga mlađi “grobari” pretukli, da je već ispitan i da je za 1.000 dinara (oko 10 eura) špijunirao – rekao je Lalić.

(Blic)

The post TRI DANA SU ME SILOVALI: JEDINA PREŽIVJELA ŽRTVA ZLOGLASNOG KLANA OTKRILA JEZIVE DETALJE first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima