back to top

Užas u Beogradu: Pripadnik žandarmerije ubio napadača samostrelom pred izraelskim veleposlanstvom

Postoje naznake da su osobe koje su već poznate sigurnosnim službama povezane sa vehabijskim pokretom, ali ove informacije nisu potvrđene i ne želimo remetiti rad tužilaštva”, izjavio je Dačić.

Pripadnik Žandarmerije M. J. je ustrijeljen samostrelom u vrat ispred veleposlanstva Izraela u Beogradu u subotu ujutro, dok je njegov napadač preminuo od zadobivenih ranjavanja nakon što je pogođeni policajac uzvratio vatru.

Pripadnik Žandarmerije je operisan u Urgentnom centru i u stabilnom je stanju, a ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je ocijenio da je riječ o terorističkom napadu, prenosi Radio-televizija Srbije.

“Saradnja sa sigurnosnim službama je uspostavljena kako bismo rasvijetlili ovaj slučaj. Ne bih sada otkrivao detalje, ali već postoje sumnje. Postoje naznake da su osobe koje su već poznate sigurnosnim službama povezane sa vehabijskim pokretom. Ipak, ponavljam, ove informacije nisu potvrđene i ne želimo ometati rad tužilaštva”, dodao je Dačić.

Dačić je govorio o samom napadu, navodeći da je napadač više puta prilazio pripadniku Žandarmerije koji je bio u policijskoj kućici kako bi mu postavljao pitanja.

“Napadač je više puta prilazio policajcu, pitajući ga za muzej, na što mu je ovaj odgovorio da nije upoznat sa blizinom muzeja. Zatim se ponovo vratio, otvorio vrata kućice i izvadio samostrel iz vrećice koju je nosio sa sobom, ranivši policajca u vrat”, izjavio je Dačić.

Srpski mediji prenose da je pripadnik Žandarmerije više puta ranio napadača, koji je na kraju preminuo.

Dačić je takođe rekao da su se nadali da će napadač preživjeti kako bi mogle saznati više informacija o pozadini napada.

Dodao je i da je napadač bio naoružan nožem.

Službe rade na daljem rješavanju slučaja.

Objava Užas u Beogradu: Samostrelom pred izraelskim veleposlanstvom pogodio pripadnika žandarmerije. Ovaj ga ubio pojavila se prvi puta na Posušje.info.

Izvor: ( www.posusje.info / Znamo.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima