back to top

UŽASAN SLUČAJ NA BJELAŠNICI: DJECA (12) MALTRETIRALA PSA, STAVLJALI MU SNUS U USTA

UŽASAN SLUČAJ NA BJELAŠNICI: DJECA (12) MALTRETIRALA PSA, STAVLJALI MU SNUS U USTA

Na snimku se vidi kako dječak u jednom apartmanu na Bjelašnici na silu stavlja snus psu u usta, a na kraju je prikazana i fotografija na kojoj se može vidjeti kako je pas povratio. Sve vrijeme dječaci se smiju dok maltretiraju nedužnu životinju.

Ovim povodom oglasilo se Udruženje za zaštitu životinja “Panter” iz kojeg kažu da su prikupili sve potrebne informacije o ovom slučaju i da su u pitanju 12-godišnjaci.

-Prikupili smo sve potrebne informacije vezano za zlostavljanje psa na Bjelašnici. Radi se o maloljetnicima od 12 godina i o većem propustu, čak i o tome ko je djeci prodao ‘snus’, a i o tome otkud djeca bez nadzora u apartmanu… Ovaj put ne želimo da objavimo informacije jer se radi o maloljetnicima”, napisali su.

Kako su dodali, djeca su adekvatno kažnjena od roditelja.

-Obećali su nam da se to više neće ponavljati i da su veliki ljubitelji životinja te ne znaju kako je do ovog došlo”, napisali su iz Udruženja.

Situaciju je prokomentarisao i premijjer Kantona Sarajevo Nihad Uk.

-Užasavajuće zlostavljanje psa na Bjelašnici ne smije ostati nekažnjeno. Zatražio sam od Kantonalne uprave za inspekcijske poslove da poduzmu mjere iz svoje nadležnosti. Brzom reakcijom formiran je predmet, a u saradnji sa upravom policije počinitelji će biti sankcionisani”, napisao je Uk.

Ovim povodom kontaktirali smo Ministarstvo unutrašnjih poslova KS iz kojeg su nam kazali kako su započeli provjere o ovom slučaju.

The post UŽASAN SLUČAJ NA BJELAŠNICI: DJECA (12) MALTRETIRALA PSA, STAVLJALI MU SNUS U USTA first appeared on Hayat.ba.

hayat.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima