Xiaomi 14 Lite na tržištu u proljeće

Temu – dobra kupovina ili obična scam navlakuša?

Ubrzani razvoj tehnologije u mobilnoj industriji ne jenjava, a najnovija izvješća sugeriraju da je Xiaomi na korak do lansiranja novog pametnog telefona srednje klase.


Xiaomi 14 Lite na tržištu u proljeće

Dok su detalji o globalnom lansiranju još uvijek obavijeni velom tajne, očekuje se da će ovaj izuzetno očekivani uređaj ugledati svjetlo dana u proljeće 2024. godine.

Xiaomi 14 Ultra donosi vrhunsku obradu fotografije

Prema dostupnim informacijama, novi pametni telefon nosit će naziv Xiaomi CIVI 4, a zasnovan je na uspješnim modelima poput Redmi Note 13 Pro Plus 5G i POCO X6 Pro 5G.


2 10

Prvi nagovještaji o ovom nadolazećem modelu već su počeli kružiti internetom, otkrivajući pojedinosti o hardverskim specifikacijama i dizajnu uređaja.

Nova era intenzivnih boja: Samsung Galaxy S24 donosi poboljšani Vivid mode


Xiaomi 14 Lite na tržištu u proljeće

Xiaomi je dosad CIVI seriju uglavnom ograničavao na kinesko tržište, ali se čini da će se ovaj put situacija promijeniti s globalnim izdanjem.

Hrvatski telekom operateri u problemu – pokrenuta istraga

Primjerice, nedavni model CIVI 3 posebno izdanje povodom 100. obljetnice suradnje s Disneyem, sugerira da Xiaomi želi proširiti dosege svojih CIVI pametnih telefona.


1 9

Prema nekim insajderskim informacijama objavljenim na društvenoj mreži Weibo, lansiranje se planira za svibanj 2024. godine. Iako je ova informacija zanimljiva, treba ju uzeti s rezervom, jer bi to značilo da je između izdanja CIVI 3 i CIVI 4 prošla samo godina dana.

Litij-Silikonske baterije: Revolucija kapaciteta u elektronskim uređajima

No, ako je vjerovati navodima, novi CIVI 4 donosi nekoliko značajnih nadogradnji, uključujući MediaTek Dimensity 8300 Ultra čipset, koji je već prisutan u nekim drugim modelima ovog proizvođača.


2 53

Jedna od ključnih karakteristika ovog pametnog telefona bit će njegov zaslon. Očekuje se da će CIVI 4 imati impresivan 1,5K zakrivljeni AMOLED zaslon od 6,67 inča s brzinom osvježavanja od 120 Hz.

Xiaomi 25.02.2024. globalno donosi Xiaomi 14 i Xiaomi 14 Ultra

To bi trebalo pružiti korisnicima izuzetno fluidno iskustvo korištenja, posebno prilikom igranja igara ili gledanja video sadržaja. Slike bi trebale biti oštre i živopisne, a zahvaljujući AMOLED tehnologiji, očekuje se i izvrsna reprodukcija boja.


1 31

Što se tiče dizajna, procurene informacije sugeriraju da će CIVI 4 imati metalni okvir i trostruku stražnju kameru. Ovaj detalj može biti privlačan ljubiteljima fotografije, jer bi trebao omogućiti veću fleksibilnost pri snimanju različitih vrsta fotografija. Međutim, važno je napomenuti da ovi detalji mogu varirati i biti podložni promjenama do službenog lansiranja uređaja.

Kina je prva kada je u pitanju ugradnja solarnih panela

Jedno od pitanja koje ostaje otvoreno jest kako će Xiaomi pristupiti globalnom lansiranju ovog modela.

Hrvatski telekom operateri u problemu – pokrenuta istraga

Dok neki spekuliraju da bi se CIVI 4 mogao pojaviti pod drugim imenom, poput Xiaomi 14 Lite, postoje i oni koji vjeruju da bi se Xiaomi mogao odlučiti zadržati ovaj model za poseban projekt, poput Xiaomi 15 Lite, s potencijalnim lansiranjem početkom 2025. godine.


3 22

 

U konačnici, dok se ljubitelji tehnologije diljem svijeta pripremaju za ovaj izuzetno očekivani uređaj, Xiaomi nastavlja s inovacijama i pružanjem visokokvalitetnih pametnih telefona po pristupačnim cijenama.

Novi EU zakon dodatno na strani potrošača – 12 mjeseci garancije nakon popravka

S napretkom tehnologije, očekuje se da će se granice između srednje klase i vrhunskih pametnih telefona sve više zatvarati, a Xiaomi CIVI 4 mogao bi biti jedan od uređaja koji će potaknuti tu transformaciju. Ostaje nam samo pričekati i vidjeti kako će se ova priča razvijati u narednim mjesecima.

itportal.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima