back to top

KRALJICA MEĐU TORTAMA – PAVLOVA SA ŠLJIVAMA I KUPINAMA Savršena kombinacija krckave beze kore i osvježavajućeg voća

Sastojci:

Za koru:
4 bjelanceta
1 šolja šećera
1 kašika sirćeta
1 kašika kukuruznog skroba
1 kašika bijelog sirupa (opciono)
1 kašičica vanilin šećera
prstohvat soli
Za fil:
250 g šljiva, očišćenih i naseckanih
150 g kupina
2 kašike šećera
250 ml slatke pavlake
2 kašike šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

Zagrijte rernu na 150°C i obložite pleh papirom za pečenje. U velikoj posudi, mutite bjelanca sa prstohvatom soli dok ne postanu čvrsta i sjajna. Dodajte postepeno šećer, kašiku po kašiku, muteći između svake dodate kašike šećera. Bjelanca treba da budu čvrsto šlag. Dodajte sirće, kukuruzni skrob, bijeli sirup (opciono) i vanilu u bjelanca, pa lagano promiješajte špatulom kako biste sve sjedinili. Na pripremljenom plehu oblikujte koru tako da napravite udubljenje u sredini za fil. Stavite koru u prethodno zagrijanu rernu i pecite je oko 1 sat, ili dok ne postane hrskava sa spoljne strane i suva iznutra. Kora će pucati, što je normalno.

Dok se kora peče, pripremite fil. U šerpi, kuvajte šljive i kupine sa 2 kašike šećera na srednje jakoj vatri dok voće ne omekša i stvori se gust sirup. Ostavite da se ohladi. U drugoj posudi, mutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu i vanilom dok ne dobijete čvrst šlag. Kada je kora pečena i ohlađena, prebacite je na tanjir za posluživanje. Napunite udubljenje u koru sa pripremljenim voćnim filom. Preko voćnog fila stavite šlag, koristeći špatulu da ga lijepo rasporedite. Dekorišite Pavlovu tortu svežim šljivama i kupinama.

BONUS VIDEO:

aloonline.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima