Sastojci:
- 400 gr špageta
- 125 ml pavlake za kuvanje
- 60 gr parmezana
- parče slanine
- 2-3 čena bijelog luka
- 2 jaja
- so
- biber
- peršun
- kocka za supu
Priprema:
Nasjeckajte slaninu na manje komade i stavite je da u dublji taganj da se prži na laganoj vatri oko pet minuta dok ne bude hrskava. Onda je izvadite i ostavite sa strane. Na toj masnoći ćete propržiti bijeli luk. Stavite i kocku za supu.
U drugoj posudi spremite špagete, pa ih ubacite u ovaj tiganj. Izmućkajte jaja, pavlaku za kuvanje, parmezan, so i biber. Prelijte preko tih špageta i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri dok se ne zgusne, prenosi Telegraf.
Poslužite pastu sa komadićima slanine i sa peršunom.
BONUS VIDEO:
SVIMA OMILJENA KARBONARA: Mnogo brža i jednostavnija verzija Aloonline.ba.